Pentru a vă gestiona baza de clienți în SugarCRM este important să știți cum să gestionați complet conturile lor din zona Accounts a modulului Sales.
1. Accesarea paginii Accounts
Pentru a gestiona conturile de pe website, accesaţi Sales > Accounts. Veţi fi direcţionat spre o pagină cu un tabel care conţine toate conturile de client create până în prezent.
2. Crearea unui nou Cont
Pentru a crea un nou cont de client daţi click pe butonul Create Account din bara Actions aflată în partea de sus. Veţi fi direcţionat spre o pagină unde aveţi câteva secţiuni cu setări pe care va trebui să le configuraţi.
Prima secţiune – Overview – vă permite configurarea celor mai comune setări:
- Name – Numele clientului
- Website – Websitul
- Office Phone – Numărul de telefon birou
- Fax – Număr fax
- Billing Address – Adresa de facturare
- Shipping Address – Adresa de expediere
- Email Address – Adresa de email (puteţi adăuga mai multe)
- Description – Descriere
În următoarea secţiune – More Information – puteţi configura alte informaţii, precum:
- Type – Tipul clientului
- Industry – Industria din care face parte
- Annual Revenue – Venitul anual
- Employees – Dacă există angajați asociați cu clientul respectiv
- SIC Code – Codul Standard Industrial Classification al clientului
- Member of – Dacă clientul este membru al altui cont
- Ownership – dreptul de proprietate al acelui cont
- Campaign – Dacă contul a fost preluat de o campanie
- Rating – Dacă doriți să adăugați unele note pentru acest cont
Ultima secţiune – Others – are un singur câmp – Assigned to – de unde puteţi configura acest contact pentru a fi atribuit unui angajat al organizaţiei dvs.
3. Editarea şi ştergerea conturilor de client
Pentru a edita şi şterge contacte accesaţi pagina principală Accounts. Utilizaţi modulul search pentru a găsi contul dorit.
- Pentru a edita, click pe butonul mic de editare asemănător cu creionul înainte de numele contactului şi veți fi redirecționat către o pagină unde veți găsi toate informațiile pe care le puteți edita. După editare click pe Save pentru a salva modificările.
- Pentru a şterge, click pe caseta de selectare mică înainte de numele contactului și pe butonul Delete din partea de sus a tabelului.