Web hosting premium in Romania, inregistrari domenii web, certificate SSL, VPS si servere dedicate

Dep. Vânzări: 0365-882.777 / 0722-241.273

Politica de confidenţialitate

InsideMedia este inscrisă in Registrul de Evidenţă a Prelucrărilor de Date cu Caracter Personal cu nr. 16325

Respectăm confidenţialitatea informaţiilor privind clienţii noştri. Nu cenzurăm, blocăm sau monitorizăm informaţiile transmise dinspre/spre websiturile clienţilor noştri



  • Switchhh - 18 luni de gazduire web gratuită

Politica de confidenţialitate

Introducere

Aceasta politica detaliaza cand, de ce si cum colectam informatii de la persoanele care viziteaza sau comanda servicii pe www.hostx.ro, respectiv ne contacteaza prin intermediul www.hostx.ro. Aceasta politica detaliaza conditiile in care putem furniza informatii personale unor terte parti si cum pastram in siguranta informatiile personale colectate.

Este important de precizat ca:

  • nu vindem informatiile colectate
  • nu transmitem informatii personale unor terte parti pentru scopuri de marketing ale respectivelor terte parti
  • asiguram un nivel foarte ridicat de securitate a datelor personale prin metode si proceduri specifice
  • nu vom trimite emailuri in scopuri de marketing fara consimtamantul dvs. prealabil. Abonarea dvs. se face in mod voluntar, in momentul in care deveniti client HostX, prin bifarea Termenilor de Utilizare ai serviciului. Dezabonarea se poate produce oricand, folosind linkul inclus in fiecare email.

In cazurile prevăzute de lege, InsideMedia SRL poate furniza informaţii personale autorităţilor romane.

Daca aveti nelamuriri sau intrebari privind in care datele dvs. Sunt colectate sau utilizate va rugam sa ne contactati la adresa de email feedback [ at ] hostx.ro .


Cine suntem?

HostX este un serviciu al InsideMedia SRL. InsideMedia SRL (RO14785884) are sediul social in Bucuresti, sector 2, str. Delfinului, 7 si punctul de lucru in Tg. Mures, P-ta Trandafirilor, 34-35, ap. 7.

Politica de confidentialitate impreuna cu Termenii de utilizare ai serviciilor reglementeaza modul in care informatiile personale sunt colectate si utilizate.

Cand colectam informatii personale despre dvs. ?

Putem colecta informatii despre dvs. in urmatoarele situatii:

  • daca completati un formular de comanda sau participati pe forumul de discutii de pe domeniul hostx.ro
  • daca ne contactati vom pastra comunicarile cu dvs.
  • in cazul in care va solicitam sa participati la sondaje ce au ca scop imbunatatirea serviciilor pe care le oferim (sondaje care nu au un caracter obligatoriu)
  • daca vizitati www.hostx.ro putem colecta informatii de trafic (dar nu numai) ce au ca scop asigurarea securitatii infrastructurii noastre, a serviciilor pe care vi le oferim, diagnostic, autentificare sau facturare

Datele cu caracter personal pe care le colectăm cu privire la dvs.

In situatia in care doar navigati pe www.hostx.ro vom colecta urmatoarele informatii in logurile (fisierele jurnal) de pe serverele noastre:

  • adresa IP

Daca plasati o comanda online pe www.hostx.ro, vom colecta urmatoarele informatii:

  • nume si prenume
  • adresa
  • adresa de email
  • numar de telefon
  • adresa IP
  • cod numeric personal (CNP) numai pentru inregistrarea domeniilor .ro, conform contractului ROTLD ( http://www.rotld.ro/reguli-de-inregistrare/ si http://www.rotld.ro/registration-agreement/ )

Desi fara a le solicita in mod special / explicit, in cadrul schimbului de emailuri, tichete sau live chat este posibil sa fie colectate si alte informatii personale pe care ni le furnizati / puneti la dispozitie in mod voluntar.

Cookie-uri si adrese IP


Adrese IP


Colectam adresele IP ale vizitatorilor websitutului www.hostx.ro pentru securitate (prevenire atacuri informatice, prevenire DDOS, prevenire fraude, anti hacking), diagnostice si analize statistice ale traficului in scopul imbunatatirii performantelor si calitatii serviciilor pe care le oferim.


Cookie-uri


Cookie-urile sunt mici fisiere text salvate in computerul dvs. pentru a salva preferintele sau alte informatii referitoare la websiturile pe care le vizitati.

Utilizam cookie-uri pentru:

  • autentificarea clientilor in zona Clienti (https://www.hostx.ro) sau pentru utilizarea serviciilor contractate
  • analiza traficului nostru folosind Google Analytics
  • urmarirea preferintelor dvs. la navigarea pe websitul www.hostx.ro
  • servicii oferite de terte parti cum ar fi live chat

Daca deveniti clientul nostru sau continuati sa utilizati websitul hostx.ro sunteti de acord cu utilizarea cookie-urilor.

Puteti bloca cookie-urile prin activarea setarii din browserul dvs. care va permite refuzarea cookie-urilor. In aceasta situatie este posibil ca utilizarea anumitor servicii sau zone ale www.hostx.ro sa nu fie posibila.

Daca browserul dvs. nu a fost configurat sa refuze cookie-uri websitul nostru va crea cookie-uri incepand cu prima accesare a websitului www.hostx.ro

Unde stocam si procesam datele dvs. personale ?

Informatiile pe care le colectam de la dvs. sunt stocate in Romania dar pot fi procesate si de persoane din afara Uniunii Europene care lucreaza pentru InsideMedia SRL sau pentru unii dintre furnizorii nostri. Acesti angajati pot fi implicati (printre altele) in prelucrarea comenzilor, prelucrarea platilor dvs., activarea serviciilor dvs. sau oferirea de asistenta pentru utilizarea serviciilor contractate (de exemplu, in cazul inregistrarii anumitor tipuri de nume de domenii, furnizarii certificatelor SSL).

Prin transmiterea datelor dvs. personale catre InsideMedia SRL (HostX) sunteti de acord cu transferul lor in afara UE. Indiferent de locatia unde sunt procesate aceste informatii, luam toate masurile necesare pentru gestionarea lor in siguranta si conformitate cu GDPR (General Data Protection Regulation) si aceasta politica de confidentialitate.

Cum va protejam datele personale ?

Colectarea informatiilor prin intermediul www.hostx.ro se face in conditii de securitate maxima in concordanta cu reglementarile legale astfel incat sa asiguram un nivel maxim de securitate.

  • toate informatiile sunt colectate folosind conexiuni securizate (https)
  • toate informatiile colectate sunt stocate intr-o infrastructura securizata, dotata cu firewall-uri si sisteme de detectie a intruziunilor, administrate de catre echipa noastra
  • toate sistemele care stocheaza date personale au sisteme de inregistrare a accesului
  • toate parolele sunt stocate in formate criptate
  • toate sistemele noastre sunt monitorizate, testate si verificate in mod regulat pentru a elimina vulnerabilitatile si a limita posibilitatea unor atacuri.
  • echipamentele noastre sunt colocate in centrul de date GTS Telecom care este certificat ISO 27001:2005. Acesta are sisteme de acces cu cod / card, de monitorizare video cu circuit intern si detectoare de miscare.

In ce scopuri utilizam datele personale colectate ?

Informatiile personale colectate pot fi utilizate in urmatoarele scopuri:

  • pentru verificarea identitatii dvs.
  • pentru a va furniza produsele sau serviciile pe care le-ati achizitionat de la noi
  • pentru indeplinirea obligatiilor contractuale dintre noi si dvs.
  • pentru a ne asigura ca websitul nostru este afisat intr-o maniera optima pe device-ul dvs.
  • pentru a raspunde solicitarilor dvs.
  • pentru a va instiinta privind existenta unor modificari asupra serviciilor contractate
  • pentru a va trimite emailuri in scopuri de marketing, daca ne-ati transmis consimtamantul dvs. prealabil
  • pentru a va afisa reclame personalizate
  • pentru prevenirea fraudelor
  • pentru a detecta, preveni sau diagnostica eventuale probleme de securitate.

Care este baza legala pentru colectare / procesare ?

Legislatia privind protectia datelor personale prevede conditiile in care datele personale pot fi colectate si utilizate:

 

Obligatii contractuale

La achizitia unui serviciu vom colecta informatii personale pentru indeplinirea obligatiilor contractuale. De exemplu: administrarea contului dvs., activarea si functionarea serviciilor, contactarea dvs. pentru a va oferi asistenta.

Obligatii legale

Legislatia in vigoare prevede situatii in care suntem obligati sa colectam si procesam date personale (ex. contabilitate, facturare, prevenirea sau investigarea unor posibile infractiuni).

Interes legitim

Colectam informatiile personale pe baza unui interes legitim privind modul in care ne desfasuram activitatea zilnica. De exemplu, colectam si inregistram IP-uri pentru protectie impotriva fraudelor precum si pentru analiza modului in care este utilizat hostx.ro .

Consimtamant

In anumite situatii, putem colecta si procesa informatii cu consimtamantul dvs. explicit, pentru trimiterea de newslettere sau oferte speciale. Acest consimtamant poate fi retras in orice moment.

Cat timp sunt pastrate informatiile personale colectate ?

Informatiile personale colectate vor fi pastrate pana cand nu mai sunt necesare pentru scopul pentru care au fost colectate.

La sfarsitul perioadei de retentie datele vor fi fie sterse, fie anonimizate astfel incat sa nu mai poata fi utilizate pentru identificarea unei persoane.

Informatiile personale legate de achizitionarea unor servicii, tranzactii financiare (facturare) vor fi pastrate pentru minim 10 ani, conform legislatiei din Romania.

Catre cine transmitem informatiile personale colectate ?

Ca multe alte websituri folosim servicii oferite de terte parti pentru functionalitati precum procesarea platilor cu cardul sau trimiterea de newslettere. Mai jos gasiti lista companiilor catre transmitem informatii personale in mod frecvent. Toti furnizorii de mai jos au fost selectati cu atentie pentru a ne asigura ca respecta GDPR.

  • Mailchimp
  • PayU
  • EuPlatesc
  • InternetX
  • Namecheap
  • Tucows si Enom
  • Onlinenic
  • Fan Curier

Google Analytics

Folosim Google Analytics pentru a colecta informatii anonime despre utilizatorii acestui website, de exemplu: cat de frecvent ne viziteaza, ce pagini viziteaza, cat timp petrec pe site si din ce tari acceseaza www.hostx.ro .

Aceste informatii sunt colectate folosind cookie-uri si IP-ul dvs. Statisticile rezultate sunt folosite pentru urmatoarele scopuri:

  • imbunatatirea websitului www.hostx.ro
  • urmarirea performantelor campaniilor de marketing
  • analize modelelor

Puteti a afla cum utilizeaza Google informatiile colectate de pe www.hostx.ro va rugam sa accesati pagina de mai jos:

https://policies.google.com/technologies/partner-sites?hl=ro-RO&gl=ro

Newslettere si emailuri in scopuri de marketing

Toate newsletterele noastre sunt bazate pe consimtamantul dvs. prealabil. Nu vom vinde sau transmite informatiile personale colectate prin intermediul www.hostx.ro catre terte parti in scopuri de marketing. Daca ati optat pentru primirea newsleterului HostX, puteti renunta oricand prin folosirea linkului Dezabonare aflat in oricare din emailurile primite, prin contactarea HostX folosind formularul de mai jos sau din contul dvs. de client ( https://www.hostx.ro/clienti ).

https://www.hostx.ro/despre-noi/contact.html

Dezvaluirea informatiilor personale

Putem transmite informatii personale catre terte parti in urmatoarele situatii:

  • daca InsideMedia SRL va fi achizitionata de o terta parte si toate proprietatile sale vor fi transferate catre o terte parte
  • daca avem o obligatie legala prin care trebuie sa transferam informatii personale, pentru a pune in aplicare contractul de furnizare a serviciului (Termeni de Utilizare), pentru a ne proteja drepturile, proprietatile si siguranta clientilor nostri, inclusiv transferul de date personale pentru protectie antifrauda catre companii specializate in analiza de riscuri / securitate.

Linkuri externe

Pe websitul www.hostx.ro pot exista linkuri catre domenii / pagini care nu ne apartin. Acestea websituri au propriile politici de confidentialitate si in privinta carora nu avem nici o responsabilitate. Va recomandam sa consultati politicile de confidentialitate de pe aceste websituri inainte de a transfera orice fel de informatii personale catre aceste websituri.

Drepturile dvs.

Conform GDPR aveti urmatoarele drepturi privind datele dvs. personale:

 

Dreptul de rectificare a datelor cu caracter personal

Aveți dreptul de a rectifica datele deținute în legătură cu dvs., dacă acestea nu sunt corecte. Dacă datele pe care le deținem cu privire la dvs. trebuie actualizate sau în cazul în care considerați că acestea pot fi incorecte, vă puteți autentifica în zona Clienti (https://www.hostx.ro/clienti) pentru actualizarea acestora (Autentificare > Contul meu) sau puteți contacta echipa noastră de Relații cu Clienții.

Dreptul de acces la datele cu caracter personal

Aveți dreptul de a solicita o copie a datelor cu caracter personal pe care HostX (InsideMedia SRL) le detine în legătură cu dvs. Pentru a face această cerere în calitate de persoană fizică sau terță parte autorizată, vă rugăm să accesati contul dvs. de client ( https://www.hostx.ro/clienti ).

Dreptul la portabilitatea datelor

Aveți dreptul de a putea lua cu dvs. informatiile personale proprii pe care ni le-ați comunicat, în anumite circumstanțe. De exemplu, InsideMedia SRL se asigură că vă puteți lua datele permițându-vă să descărcați facturile lunare printr-un singur click, în format .pdf sau va furnizeaza la cerere informatiile personale stocate in sistemul nostru de management a clientilor, in format .json.

Unele aplicații și servicii specifice vă permit să extrageți informațiile stocate de utilizator pe platformele de web hosting oferite de InsideMedia SRL (de exemplu R1Soft).

Dreptul de ștergere

InsideMedia SRL va prelucra si pastra datele dvs. doar atat timp cat acest lucru este necesar. In anumite situatii, aveți dreptul de a ne solicita să stergem datele dvs. cu caracter personal pe care le deținem.

În cazul în care considerați că vă păstrăm datele mai mult decât este necesar, va rugam sa ne contactati pentru a verifica daca contractul dvs. cu HostX (InsideMedia SRL) a incetat.

Dacă acesta a încetat, este posibil să avem în continuare temeiuri legale pentru prelucrarea datelor dvs. cu caracter personal (pentru informații suplimentare în legătură cu perioadele de păstrare, a se vedea secțiunea Cat timp sunt pastrate informatiile personale colectate ?).

Dreptul de opoziție la utilizarea datelor cu caracter personal

Aveti dreptul de va opune prelucrarii datelor dvs. personale de catre InsideMedia SRL daca nu exista nici un temei legitim sau obligatie legala. In acest scop va rugam sa contactati InsideMedia SRL folosind formularul de contact de la adresa https://www.hostx.ro/despre-noi/contact.html sau din contul dvs. de client ( https://www.hostx.ro/clienti ).

Dreptul de ștergere

Dacă doriți să ne contactați în legătură cu oricare dintre drepturile dvs. sau să faceți o plângere în legătură cu modul în care utilizăm datele dvs. cu caracter personal, vă rugăm să contactați echipa noastră de Relații cu Clienții sau trimiteți-ne un e-mail folosind formularul de asistența de pe site-ul nostru, www.hostx.ro.Vom face toate eforturile pentru a ajuta, dar dacă aveți în continuare nemulțumiri, puteți contacta Autoritatea Națională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal– datele de contact se găsesc la adresa www.dataprotection.ro

HostX nu va cenzura, bloca sau monitoriza informaţiile transmise dinspre/spre siturile clienţilor săi, cu excepţia cazurilor in care clientul a incălcat Termenii de utilizare.
HostX.ro este folosit
cu incredere de:
  • Accelera
  • Universitatea Hyperion
  • Muzeul
    Naţional
    Peleş
  • Muzeul
    Grigore Antipa
  • Inspectoratul
    pentru Situaţii
    de Urgenţă
  • Transilvania Hotels & Travel
  • Beraria H
  • InterTour
  • Arhivele Naţionale
  • Oursson
    Appliance
  • A List Magazine
  • Observatorul
    de
    Prahova
  • Episcopia
    Devei şi
    Hunedoarei
  • Federaţia Romană de
    Box
  • Federaţia Romană de
    Lupte
  • Federaţia Romană de
    Sport Columbofil
  • Max Relax
  • Blachotrapez
  • SPOT VISION
  • Rhein Vision
  • ADPFR
  • Patronatul CONFINDUSTRIA Romania
  • INTER
    SERVISAN
  • Atelierele
    Patriarhiei
  • CREDITCOOP
  • Kober
  • Absolute
    Pro
    Training
  • PartyCenter
  • Arhi Design
  • CREDIDAM
  • Indaco Systems
  • Venera
    Arapu
  • HULBER
    DESIGN
  • Wedis
  • Gottlieb