Web hosting premium in Romania, inregistrari domenii web, certificate SSL, VPS si servere dedicate

Dep. Vânzări: 0365-882.777 / 0722-241.273

Înregistraţi un domeniu .org la cel mai mic preţ

Identitatea dvs. online incepe cu un nume de domeniu .org


Proces de inregistrare simplu şi rapid, în siguranţă maximă

 • Peste 15.000 de domenii inregistrate
 • Whois Privacy - pentru cei ce doresc confidenţialitate
 • Asistenţă 24x7 pentru inregistrare și administrare domenii
 • Inregistrare domeniu .org prin HostX.ro

Prin intermediul HostX puteți inregistra domenii .org la cel mai bun preț.

Domeniile .org reprezinta una dintre cele mai populare extensie de domenii, fiind printre primele TLD-uri disponibile inca din 1985. Extensia .org este utilizata pentru toate tipurile de websituri, reprezentand o alternativa la extensia .com.

De ce să alegeți HostX?

 • Administrare simplă, direct din contul dvs. de client
 • Inregistrare domenii .org super rapidă
 • Prelungirea inregistrarii domeniilor .org se face simplu și rapid
 • Fiecare domeniu .org este inregistrat pe numele clientului
 • Cel mai bun preț pentru domeniile .org
 • Nu există restricții; oricine poate inregistra un domeniu .org.

Cel mai bun hosting. Nimic mai simplu.

Suntem orientaţi către clienţi pentru a crea o experienţă de gazduire web unică. Concentraţi-va asupra administrării websitului dvs. iar noi vom face ca totul să devină simplu - tot ce este legat de platforma de gazduire va fi administrat de HostX.

(+40) 365-882.777

 • Informatii privind
  serviciile HostX
 • Alegerea pachetului
  de gazduire web
 • Migrarea websiturilor
  fara intreruperi

Intrebări frecvente despre inregistrarea unui domeniu .org

De ce am nevoie de un nume de domeniu .org?

Extensia .org este o extensie fara restrictii de inregistrare. Domeniile .org sunt recomandate pentru orice tipuri de websituri.

Domeniile .org oferă protecție WHOIS?

In cazul domeniilor .org protectia WHOIS reprezinta un serviciu optional.

Pentru ce perioada pot fi inregistrate domeniile .org?

Domeniile .org pot fi inregistrate pentru o perioada intre 1 si 10 ani.

Domeniile .org suportă caractere IDN?

Da.

Domeniile .org intră in carantina după expirare?

Da. După expirare, un domeniu .org va fi dezactivat și va putea fi reinnoit pentru o perioadă de 45 de zile de la data expirării, fără taxe suplimentare. După trecerea celor 45 de zile un domeniu .org va intra in carantina timp de 30 de zile. Recuperarea unui domeniu .org din carantina necesita plata unei sume de 80 euro + TVA. După trecerea celor 30 de zile domeniul .org va deveni disponibil pentru inregistrare.

Există cerințe DNS speciale pentru domeniile .org?

Nu. Pentru un domeniu .org se pot utiliza intre 2 și 12 nameservere.

Am deja un domeniu .org. Pot să-l transfer la HostX?

Bineințeles. Puteți transfera orice nume de domeniu .org la HostX, in doar cațiva pași simpli. Transferul unui nume de domeniu .org implică prelungirea inregistrarii lui cu un an.

Ce este un nume de domeniu?

Un nume de domeniu este adresa pe care o testeaza in browser utilizatorii pentru a accesa websitul dvs. Un nume de domeniu este similar unei adrese postale; numele de domeniu este modul in care utilizatorii vor gasi websitul dvs.

 

Internetul este o retea gigantica de computere conectate intre ele. Pentru a putea fi identificate unic, fiecare computer are alocata o adresa unica numita IP; fiecare IP este compus din mai multe cifre in formatul 111.222.333.444. IP-urile sunt dificil de retinut cu atat mai mult in situatiile in care ar trebui sa retinem mai multe adrese.

 

Cand un nume de domeniu este tastat in browser se va trimite o solicitare catre un server DNS (Domain Name System) care va determina care este IP-ul care gazduieste websitul respectiv.

 

Numele de domenii au o structura comuna - un sir de caractere (ex. hostx) si o extensie (de exemplu .com) . Exista peste 1.000 de extensii disponibile pentru inregistrare: generice, legate de tari sau anumite domenii de activitate.

Cum funcționează numele de domenii?

Cea mai importanta etapa este inregistrarea numelui de domeniu. Prin inregistrarea unui nume de domeniu va asigurati dreptul de utilizare a numelui de domeniu pentru o perioada intre 1 si 10 ani. Ulterior inregistrarii, numele de domeniu va putea fi redirectionat prin intermediul serviciului DNS (Domain Name System) catre un anumit server care va asigura gazduirea websitului sau a emailurilor asociate acelui domeniu.

Ce fac dacă un nume de domeniu este deja luat?

Daca numele de domeniu pe care il doriti este deja inregistrat luati in considerare inregistrarea unui nume de domeniu alternativ. Puteti incerca variatii ale numelui de domeniu initial, o extensie de domeniu diferita sau puteti cauta alte combinatii de cuvinte / extensii pana cand veti reusi sa gasiti o varianta disponibila.

Pot schimba numele de domeniu mai târziu?

Numele de domeniu poate fi modificat in cadrul unui abonament de gazduire web insa un nume de domeniu inregistrat nu poate fi anulat si inlocuit cu altul. In plus, numele de domenii nu beneficiaza de garantia de returnare a fondurilor oferita de HostX pentru majoritatea serviciilor.

Cum aleg cel mai bun nume de domeniu pentru website-ul meu?

Alegerea unui nume de domeniu depinde de multi factori si poate prezenta dificultati in anumite situatii. Minimal, va recomandam sa faceti o lista cu posibile nume de domenii care se potrivesc proiectului dvs. si sa incercati sa obtineti feedback de la prieteni sau angajati.

Am nevoie de www în fața domeniului?

www este un prefix care nu face parte din numele domeniului. www este o prescurtare de la World Wide Web, utilizata (sau nu) in functie de optiunea detinatorului websitului. In unele situatii se prefera afisarea numelui websitului folosind prefixul www - din motive SEO, estetica, promovare, etc. Majoritatea serviciilor de gazduire web (inclusiv HostX) permit accesarea unui website atat cu, cat si fara prefixul www.

Ce pot face dacă un nume de domeniu este deja luat?

Daca numele de domeniu pe care il doriti este deja inregistrat luati in considerare inregistrarea unui nume de domeniu alternativ. Puteti incerca variatii ale numelui de domeniu initial, o extensie de domeniu diferita sau puteti cauta alte combinatii de cuvinte / extensii pana cand veti reusi sa gasiti o varianta disponibila.

Cum pot cumpara un nume de domeniu ieftin?

Nimic mai simplu, urmariti promotiile de pe HostX.com pentru a fi la curent cu ofertele speciale. HostX depune eforturi constante pentru a oferi cele mai mici preturi posibile pentru inregistrarea de domenii.

Ce este un TLD?

TLD este o prescurtare de la "top-level domain" si reprezinta partea din dreapta punctului ce se gaseste in numele unui domeniu - ex. .com, .com, .eu, etc. In cazul "hostx.com", numele de domeniu este "hostx.com" iar TLD-ul este ".com".

Ce este un ccTLD?

Un ccTLD (country-code top-level domain) este un TLD atribuit unei tari (ex. .com pentru Romania, .it pentru Italia, .es pentru Spania, etc.). Toate ccTLD sunt formate din doua caractere si majoritatea au o politica de inregistrare deschisa adica nu limiteaza utilizarea la cetatenii propriei tari.