Extensia .website este o extensie fara restrictii de inregistrare. Domeniile .website sunt recomandate pentru orice tipuri de websituri.
Prin intermediul HostX puteți inregistra domenii .website la cel mai bun preț.
Extensia .website este memorabila si usor de retinut. Extensia .website nu este dedicata unui anumit domeniu putand fi utilizata de orice tip de website. Este o extensie populara utilizata deja cu succes de company precum Apple, Amazon, Facebook, HBO, Chanel, Google, Gap, Microsoft sau McDonalds.
Suntem orientaţi către clienţi pentru a crea o experienţă de gazduire web unică. Concentraţi-va asupra administrării websitului dvs. iar noi vom face ca totul să devină simplu - tot ce este legat de platforma de gazduire va fi administrat de HostX.
Extensia .website este o extensie fara restrictii de inregistrare. Domeniile .website sunt recomandate pentru orice tipuri de websituri.
In cazul domeniilor .website protectia WHOIS reprezinta un serviciu optional.
Domeniile .website pot fi inregistrate pentru o perioada intre 1 si 10 ani.
Nu.
Da. După expirare, un domeniu .website va fi dezactivat și va putea fi reinnoit pentru o perioadă de 40 de zile de la data expirării, fără taxe suplimentare. După trecerea celor 40 de zile un domeniu .website va intra in carantina timp de 30 de zile. Recuperarea unui domeniu .website din carantina necesita plata unei sume de 80 euro + TVA. După trecerea celor 30 de zile domeniul .website va deveni disponibil pentru inregistrare.
Nu. Pentru un domeniu .website se pot utiliza intre 2 și 12 nameservere.
Bineințeles. Puteți transfera orice nume de domeniu .website la HostX, in doar cațiva pași simpli. Transferul unui nume de domeniu .website implică prelungirea inregistrarii lui cu un an.
Un nume de domeniu este adresa pe care o testeaza in browser utilizatorii pentru a accesa websitul dvs. Un nume de domeniu este similar unei adrese postale; numele de domeniu este modul in care utilizatorii vor gasi websitul dvs.
Internetul este o retea gigantica de computere conectate intre ele. Pentru a putea fi identificate unic, fiecare computer are alocata o adresa unica numita IP; fiecare IP este compus din mai multe cifre in formatul 111.222.333.444. IP-urile sunt dificil de retinut cu atat mai mult in situatiile in care ar trebui sa retinem mai multe adrese.
Cand un nume de domeniu este tastat in browser se va trimite o solicitare catre un server DNS (Domain Name System) care va determina care este IP-ul care gazduieste websitul respectiv.
Numele de domenii au o structura comuna - un sir de caractere (ex. hostx) si o extensie (de exemplu .com) . Exista peste 1.000 de extensii disponibile pentru inregistrare: generice, legate de tari sau anumite domenii de activitate.
Cea mai importanta etapa este inregistrarea numelui de domeniu. Prin inregistrarea unui nume de domeniu va asigurati dreptul de utilizare a numelui de domeniu pentru o perioada intre 1 si 10 ani. Ulterior inregistrarii, numele de domeniu va putea fi redirectionat prin intermediul serviciului DNS (Domain Name System) catre un anumit server care va asigura gazduirea websitului sau a emailurilor asociate acelui domeniu.
Daca numele de domeniu pe care il doriti este deja inregistrat luati in considerare inregistrarea unui nume de domeniu alternativ. Puteti incerca variatii ale numelui de domeniu initial, o extensie de domeniu diferita sau puteti cauta alte combinatii de cuvinte / extensii pana cand veti reusi sa gasiti o varianta disponibila.
Numele de domeniu poate fi modificat in cadrul unui abonament de gazduire web insa un nume de domeniu inregistrat nu poate fi anulat si inlocuit cu altul. In plus, numele de domenii nu beneficiaza de garantia de returnare a fondurilor oferita de HostX pentru majoritatea serviciilor.
Alegerea unui nume de domeniu depinde de multi factori si poate prezenta dificultati in anumite situatii. Minimal, va recomandam sa faceti o lista cu posibile nume de domenii care se potrivesc proiectului dvs. si sa incercati sa obtineti feedback de la prieteni sau angajati.
www este un prefix care nu face parte din numele domeniului. www este o prescurtare de la World Wide Web, utilizata (sau nu) in functie de optiunea detinatorului websitului. In unele situatii se prefera afisarea numelui websitului folosind prefixul www - din motive SEO, estetica, promovare, etc. Majoritatea serviciilor de gazduire web (inclusiv HostX) permit accesarea unui website atat cu, cat si fara prefixul www.
Daca numele de domeniu pe care il doriti este deja inregistrat luati in considerare inregistrarea unui nume de domeniu alternativ. Puteti incerca variatii ale numelui de domeniu initial, o extensie de domeniu diferita sau puteti cauta alte combinatii de cuvinte / extensii pana cand veti reusi sa gasiti o varianta disponibila.
Nimic mai simplu, urmariti promotiile de pe HostX.com pentru a fi la curent cu ofertele speciale. HostX depune eforturi constante pentru a oferi cele mai mici preturi posibile pentru inregistrarea de domenii.
TLD este o prescurtare de la "top-level domain" si reprezinta partea din dreapta punctului ce se gaseste in numele unui domeniu - ex. .com, .com, .eu, etc. In cazul "hostx.com", numele de domeniu este "hostx.com" iar TLD-ul este ".com".
Un ccTLD (country-code top-level domain) este un TLD atribuit unei tari (ex. .com pentru Romania, .it pentru Italia, .es pentru Spania, etc.). Toate ccTLD sunt formate din doua caractere si majoritatea au o politica de inregistrare deschisa adica nu limiteaza utilizarea la cetatenii propriei tari.