Cum se utilizeaza GTMetrix pentru a imbunatati performanta PrestaShop ? Tipărire

  • 0

Despre GTMetrix

GTMetrix este un instrument online care analizeaza performanța si viteza site-ului. Tot ce trebuie sa faceti este să furnizați o adresă URL pentru analiza, iar GTMetrix va genera un raport de performanta detaliat.
Raportul contine statistici si recomandari specifice pe care le puteti urma pentru a imbunatati performanta site-ului dvs.

Obtinerea unui raport de performanta GTMetrix

Pentru a obtine un raport de performanță GTMetrix pentru website-ul dvs., urmati acesti pasi:

  1. Utilizati browserul web pentru a accesa http://gtmetrix.com.
  2. In caseta de text Analyze Performance of, introduceti adresa website-ului dvs. 
  3. Click pe GO !
  4. GTMetrix analizeaza site-ul dvs.
  • Dupa ce GTMetrix finalizeaza analiza, acesta afișeaza un raport de performanta pentru site-ul dvs.

    • Secțiunea Summary ofera o nota generala si cateva statistici de baza ale site-ului
    • Secțiunea Breakdown ofera recomandari specifice despre imbunatatirea performantei, cu zonele care necesita cea mai mare atentie.

Analiza rezultatelor GTMetrix

Rapoartele de performanta GTMetrix furnizeaza o multime de informatii.

În secțiunea Breakdown, taburile Page Speed ​​si YSlow afiseaza recomandari specifice care pot avea un impact direct asupra vitezei si performantelor site-ului.

GTMetrix ofera o nota de performanta si o descriere pentru fiecare recomandare. Unele recomandari sunt mai importante decat altele si au un impact mai mare asupra vitezei site-ului.

Recomandările care au cel mai mare efect asupra performantei includ:

1. Enable gzip compression(Page speed) (activarea compresiei gzip) si comprimarea componentelor cu gzip (YSlow): - Activarea compresiei gzip reduce dimensiunea fiecarui fisier pe care il serveste site-ul. 
2. Defer parsing of JavaScript(Page speed) Anulati parsarea JavaScript si mutati codul JavaScript in footer-ul site-ului Put JavaScript at bottom (YSlow): - Plasarea cat mai multor coduri JavaScript in partea de jos a paginii asigura ca vizitatorul vede pagina in timp ce browserul descarca fisiere JavaScript. in caz contrar, browserul trebuie sa descarce toate fisiereel JavaScript inainte de redarea paginii ce urmeaza a fi afisate vizitatorului.
3.Serve resources from a consistent URL (Page Speed) and Reduce DNS lookups - Serviti cat mai mult continut de pe acelasi domeniu, interogarile fiecarui domeniu de unde se livreaza continut maresc timpii de incarcar . De exemplu, dupa cum este descris aici, la o medie de 130 de milisecunde pentru cautarea DNS pentru un domeniu, la patru domenii separate care servesc continutul pe site-ul dvs. pot adauga o jumatate de secunda (sau mai mult) la timpul de incarcare general.
4.Make fewer HTTP requests (YSlow) - Efectuați mai puține cereri HTTP: -  Combinarea fisierelor CSS si JavaScript in fisiere CSS sau JavaScript unice reduc cantitatea de conexiuni HTTP si ajuta la reducerea timpilor de incarcare a paginilor.

Daca intampinati probleme in aplicarea instructiunilor de mai sus va rugam sa ne contactati. HostX ofera cel mai bun serviciu de gazduire web PrestaShop si va poate ajuta in rezolvarea problemelor dvs.


Răspunsul a fost util?

« înapoi