Am o baza de date cu adresele de email ale clientilor mei (potentiali clienti) si doresc sa le trimit un buletin informativ (newsletter). Este posibil ? Tipărire

  • 89

Da, insa cu respectarea urmatoarelor conditii:

1. ati obtinut consimtamantul persoanelor carora doriti sa le trimiteti newsletter-ul, respectiv abonarea la buletinul dvs. informativ reprezinta un act voluntar al persoanelor respective, fara implicarea unei terte parti in colectarea/furnizarea adreselor de email. Este necesara pastrarea informatiilor legate de inscriere utilizatorului: IP, data si ora.

2. serverele HostX limiteaza expedierea emailurilor in functie de numarul acestora. In cadrul abonamentelor Linux (shared hosting) numarul maxim de emailuri care pot fi expediate de pe un domeniu/ora este in general de 250 (in functie de server). In acest fel se asigura functionarea optima a serverului de email, respectiv serviciul este mentinut din punct de vedere tehnic la parametri normali. Pentru a afla limita contului dvs. in ceea ce priveste numarul de mesaje care pot fi trimise va rugam sa contactati Dep. Tehnic.

3. trimiterea unui newsletter pentru mai mult de 1000 de abonati implica alocarea unui IP dedicat de catre HostX (contra-cost), IP prin care se va realiza expedierea emailurilor. In acest fel eventualele probleme (ex. introducerea P-ului intr-un blacklist, restrictionari din partea unor destinatari) nu vor afecta ceilalti utilizatori gazduiti pe acelasi server.

4. numarul de abonati nu depaseste 2.000. In cazul in care numarul de abonati este mai mare va rugam sa ne contactati pentru gasirea solutiei tehnice potrivite.

Contorizarea emailurilor expediate prin autentificare SMTP de pe un domeniu se face pentru ultimele 60 de minute si include orice email trimis de pe domeniul dvs. (inclusiv emailurile anterioare care nu au putut fi livrate datorita unei probleme cu serverul destinatie). Depasirea limitei orare va duce la blocarea automata a corespondentei de pe domeniul respectiv.


Răspunsul a fost util?

« înapoi