Cum functioneaza modulul Malware Cleanup in Imunify360? Tipărire

  • 0

Cu ajutorul modulului de scanare pentru eliminarea malware din Imunify360 - Malware Cleanup - poate fi eliminat codul malitios din fisierele utilizatorilor sau acestea pot fi eliminate in intregime daca nu pot fi curatate. Functioneaza intr-un mod asistat de utilizator (user-assisted), ceea ce inseamna ca un utilizator trebuie sa selecteze fisierele care vor fi curatate.

Modulul Malware Cleanup este dezvoltat pentru a reduce posibilitatea pierderii de informatii si a eventualelor defectiuni ale website-ului dupa o actiune de curatare. Malware Cleanup face o copie de siguranta a unui fisier contaminat inainte de curatarea acestuia si ii aplica un trim, mai degraba decat sa il elimine. Copia de rezerva a unui fisier infectat permite utilizatorului sa readuca fisierul in starea in care se afla inainte de curatare. Copiile de rezerva ale fisierelor sunt pastrate in dosare speciale, din afara directoarelor home ale utilizatorilor si nu ar trebui gestionate manual. Numele acestor fisiere nu vor fi modificate.

Modulul de curatare Malware Cleanup poate fi setat pentru a decide cand sa elimine sau sa faca trim unui fisier prin configuratiile din setarile Malware. Trimming este optiunea implicita.

Aveti de asemenea optiunea de a curata toate fisierele daunatoare din sistemul dvs. Butonul Cleanup all va incerca sa elimine continutul daunator din toate fișierele identificate ca fiind infectate sau in carantina. Orice fisiere marcate ca atare de catre celelalte motoare anti-malware ale Imunify pot fi curatate sau decupate in timpul procesului.

Inregistrarile mai vechi sunt eliminate automat imediat ce este eliminat fisierul de rezerva al fisierului curatat (intervalul implicit este la fiecare 14 zile).

 

Ce cauta modulul de scanare Malware Cleanup?

Malware Cleanup va descoperi si va efectua o curatare pentru tot continutul care ar putea fi considerat malitios, precum web-shells, backdoors, pagini de phishing, injectari cu virusi, doorways, droppers, miners, uploaders, etc

Pot exista situatii in care motorul de curatare va trece pe langa anumite fisiere. Daca se intampla acest lucru, s-ar putea datora:

  • Unui fisier infectat sau folderului sau clasificat drept write-protected (protejat la scriere), Malware Cleanup neputand sa il scrie sau sa il stearga.
  • Fisierul infectat lipsea sau nu a putut fi citit la momentul incercarii de curatare. Verificati daca fisierul este la locul lui si permisiunile sale sunt corecte.

 

Daca aveti intrebari cu privire la Malware Cleanup ne puteti intreba, deschizand un ticket din sectiunea Acces clienti.

Daca intampinati probleme in aplicarea instructiunilor de mai sus va rugam sa ne contactati. HostX ofera cel mai bun serviciu de gazduire web gazduire cPanel si va poate asista in rezolvarea problemelor dvs.

 


Răspunsul a fost util?

« înapoi