Dep. Vȃnzări: 0365-882.777 / 0722.241.273
Web hosting pentru 15.000 de domenii !

Certificat SSL / Certificate SSL

  • asigură securitatea afacerii tale cu un certificat SSL
  • asigură confidenţialitate tranzacţiilor clienţilor tăi
  • oferă garanţii clienţilor tăi printr-un certificat SSL emis de o autoritate de certificare

Oferim certificate SSL emise de Comodo, Geotrust, Thawte si Verisign, cu preturi incepand de la 15 euro/an. Toate certificatele SSL sunt compatibile cu peste 99% din browsere.

Ce este un certificat SSL ?

SSL este prescurtarea de la Secure Sockets Layer. Reprezinta un standard/protocol in materie de securitate si a fost dezvoltat de Netscape in 1994. Utilizarea lui este usor identificabilă datorita unui mic lacat (sub forma grafica) care apare in browser.

Protocolul SSL este utilizat de milioane de afaceri care doresc sa isi protejeze clientii prin asigurarea confidentialitatii tranzactiilor acestora. Pentru utilizarea protocolului SSL un server web are nevoie de un certificat SSL furnizat de o autoritate de certificare (pentru mediul business) sau un certificat SSL self-generated (dar care poate fi utilizat doar in mediul de dezvoltare intern al unei companii).

De ce un certificat SSL ?

Securitate: Scopul unui certificat SSL este de a cripta conexiunea dintre utilizator (browser) si server astfel incat informatiile transferate intre browser si server sa nu poata fi interceptate.

Identificare: Un alt doilea scop este identificarea domeniului sau a organizatiei care sustine un anumit domeniu astfel incat utilizatorul care acceseaza situl respectiv sa fie sigur ca nu a fost deviat catre o locatie nedorita (un alt domeniu web), posibil cu intentii negative. Browserele verifica automat daca certificatele sunt semnate de o autoritate recunoscuta de certificare si anunta utilizatorul in cazul in care validarea esueaza.

Ce inseamna validare la nivel de domeniu ?

In cazul validarii la nivel de domeniu se verifica daca cel care solicita certificatul SSL este intradevar proprietarul domeniului. Un astfel de certificat SSL prezinta un nivel de criptare foarte buna, dar un nivel de incredere mai scazut din partea utilizatorilor.

Ce inseamna validare la nivel de organizatie ?

Validarea la nivel de organizatie este un proces complex care implica un schimb de documente prin care se atesta existenta organizatiei respective, datele de identificare ale acesteia si alte date de contact (ex. adresa).

Certificatele SSL validate la nivel de organizatie ofera un nivel de incredere mai ridicat, prin faptul ca utilizatorul are acces la mai multe informatii (verificate) legate de organizatia careia ii apartine domeniul. Un astfel de certificat SSL ofera garantii mai mari si este recomandat siturilor de comert electronic.

Ce inseamna validare extinsa ?

Certificatele SSL emise prin validare extinsa vor colora bara de adrese a browserului in verde, oferind un nivel de incredere ridicat utilizatorului. La cresterea nivelului de incredere contribuie si procesul complex de validare a organizatiei.

Aceste tip de certificate elimina aproape total posibilitatea fraudelor de tip phishing.

 

Ce este un "site seal" ?

Un "site seal" (sigiliu) este o imagine statica sau dinamica afisata pe siturile securizate prin certificate SSL care anunta vizitatorii ca se afla pe un site securizat, de incredere si pe care pot desfasura tranzactii in siguranta.